Het Café

HET CAFÉ

HISTORIE:

In 1920 begon Leonard Meentz de grootvader van de huidige kastelein aan de toenmalige Dorpstraat in Mechelen een huiskamercafé. Zoals in die tijd gebruikelijk was, werd een café naast het reguliere werk gerund om de inkomsten aan te vullen. Zo waren er op het hoogtepunt van deze periode in Mechelen maar liefst 28 cafés, waaronder dus ook café Meentz.


Van de 3 kinderen in het gezin Meentz nam enige zoon Leo Meentz in 1950 de zaak van zijn vader over. Leo breidde het café uit door het belendende pand te pachten en erbij te betrekken. Dit pand was in de oorlog in gebruik geweest als paardenstal voor het leger. Café Meentz werd dan ook Café “De Paardestal”. Met “d’r Lei” als kastelein werd “De Paardestal” een authentiek dorpscafé.


De 3de generatie Meentz diende zich aan in de vorm van de jongste van 4 kinderen; John. Met een kasteleinshart geboren neemt hij, na enkele jaren samen met zijn vader het café te hebben gerund, in 1984 “De Paardestal” over.

Na 3 grote verbouwingen, waarvan één na een ongelukkige brand in de week van de geboorte van de oudste zoon Kay en de laatste in 2005, kreeg het café zijn huidige uiterlijk. Dit alles zonder het karakter van dorpscafé te verliezen. Dit laatste blijkt wel uit het feit dat maar liefst 12 verenigingen uit Mechelen hier hun thuishaven hebben.


Intussen werken de 3 zonen van John al regelmatig mee in het café en lijkt de 4de generatie Meentz in “De Paardestal” veiliggesteld. Gezamenlijk met personeel, verenigingen en (vaste) gasten gaan we op naar het 100 jarig bestaan in 2020.

Proost!!


Bel ons: +31 (0)43 455 1579

Copyright 2017 @ Dae va Mechele